dilluns, 29 de novembre del 2010

Google.docs



Quan enviem un document adjunt per e-mail es duplica, en canvi amb el google docs després d'haver-te creat un compte, s'adrecen diferents correus col·laboradors gràcies a l'eina de "compartir" i no fa falta adjuntar, simplement es fiquen documents en versió online i es comparteix alhora. Només un document, una versió. Totalment gratuït i es poden fer words, fulles de calcul, presentacions, imatges, formularis...
Compartir la informació pot ser un problema sinó s'utilitza adequadament. I amb la facilitat de poder-ho fer des de casa.
El google docs és una eina de gmail.






La diferencia entre wiki i google docs és que en aquest últim és veu al moment que és el que s'està escrivint i es pot escriure alhora.


Fonts d'informació: wikipedia
                             Apunts d'en Jordi Simón

Mapes conceptuals

Com a professors mai s'explica sinó moltes altres accions com posar-lis reptes, ajudar, col·laborar, compartir...

Una eina molt útil són els mapes conceptuals, la creació d'aquests passa per diversos estadis: selecció i jerarquització de conceptes (fer una llista i ordenar-la), reflexió sobre la relació cada concepte amb tots els altres (cercar els connectors), concepció d'una representació gràfica adequada (dibuixar el mapa de forma clara, entenedora i coherent)...

La realitat i els fets els podem exposar de moltes maneres com amb els mapes conceptuals amb el programa CMapTools que es poden desar el disc dur o en el seu campus.

Els mapes conceptuals és una eïna per poder organitzar les idees, no són esquemes. Aquests tenen les seves normes, només pot haver-hi un concepte dintre de cada requadre i sempre han d'anar enllaçats.

En els mapes conceptuals es treballa l'hemisferi esquerra, només es poden treballar els conceptes, res d'emocions.



Fonts d'informació :
Blog d'en Jordi Simón
Cmap

Fem un prezi-resum

El dia 25 de novembre a seminari vam començar llegint la lectura preparada de la Raquel on va fer-ho molt bé excepte en els signes de puntuació.
A continuació vam baixar a al sala d'ordinadors per començar el prezi-resum de la SAE, on ens vam adonar que era una feina molt elaborada i sobretot la importància de treballar en grup i compenetrar-se entre aquests.

Treballar en grup? vital a la vida

Reflexió SAE

El dia 23 de novembre vam parlar sobre la setmana d'activitats extraordinàries i vam arribar a la conclusió que va ser una setmana molt útil i divertida. Tots estàvem  d'acord que l'activitat que més ens va agradar va ser la de passar un dia a una escola.

Cadascú de nosaltres vam explicar les nostres experiències i per a que ens va servir i puc dir que no hi han dos escoles iguals i que cadascuna utilitza una metodologia diferent, com la de fitxes o com la d'experimentació.

El dia de jardí de cordes va ser molt divertit i ens va agradar molt, però el dia del concert va ser en general el més aburrit, encara que jo no ho vaig trobar així.
Per resumir dir, que va ser una setmana per repetir.

Mica en mica, s'agafa experiència

Los niños del paraiso

El dia 9 de novembre ens vam juntar amb el grup de seminari de l'Anna Mackay per veure la pel·lícula Los niños del paraiso. És tracta sobre l'historia d'una família pobre, del plan que fan els dos germans per sortit del pas amb un parell de sabates i els moments que s'urgeixen a partit d'aquí.

A la següent classe el dia 11 de novembre, vam parlar sobre aquesta pel·lícula i sobre els valors que transmet com l'esforç, el paper de l'home i la dona a casa, l'amor entre germans, la confiança que tenen entre ells, el respecte, la honestedat, els dos tipus de mestre que hi havien, l'instructiu i al comprensible, entre moltes altres.
És una pel·lícula que fa adornar-te de les moltes preocupacions estúpides que tenim al cap i de les facilitats que arribem a obtenir.
A continuació,  vam comentar el llibre documentar una mirada nova on vam arribar a la conclusió que el documentar és una eina molt útil però que no es sol fer ja que dona molt treball.
Finalment vaig fer la lectura preparada en veu alta i amb va sortir molt bé.


                                        La felicitat ve donada per petites coses

Fotografia extreta de: frxnciscoamente

dilluns, 8 de novembre del 2010

Goear i audacity



Aquesta cançó està editada mitjançant el programa audacity seguint els següents passos:
Primer anar a la pestanya "projecte" i seleccionar la opció de importar audio.
Seguidament ja pots modificar la canço mitjançant les eines que et facilita aquest programa com la de "I" que serveix per les accions de retallar, allargar, eliminar, fer més curta una cançó... i l'eina de " <->" per transportar la cançó cap el lloc que desitjem i fer la barreja.
A més a més podem augmentar i disminuir el volum d'una cançó o potenicar el tros que més ens interessi gracies a l'opció "fading d'inici i fading final".
Un cop hem acabat tots aquests passos només queda guardar-ho. Ho podem fer de dues maneres, o bé guardar-ho com a projecte i poder modificar el contingut més tard, o bé exportar-ho com a MP3 on ens demana l'arxiu l'AME ( els arxius del disc dur de l'ordinador) i ja no el podrem modificar.

Amb aquest programa de Audacity, també podem gravar música en directe.

Per poder penjar música al bloc es pot fer a través de Jamendo o com en aquest cas de  goear on no només es pot pujar música sinó també buscar, escoltar i descarregar. Aquest programes ens facilita un codi embed que després podem insertar en la nova entrada del bloc.



Informació extreta de :
http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Audacity
http://www.youtube.com/watch?v=2wB_idjiW6Y
http://es.wikipedia.org/wiki/Audacity

Seminari

El dia 4 de novembre a la classe de seminari la Cristina va llegir la seva lectura preparada. Aquesta la va fer molt bé, amb una bona tonalitat, un bon ritme i un bon text.

A part també vam fer l'exposició del bloc i ens va ajudar bastant, ja que vam poder agafar idees sobre altres blocs i així millorar el nostre propi. També me pogut adonar que és molt important portar el bloc el dia per a que no s'acumuli la feina i alhora de contestar l'examen tenir-ho una mica menys difícil.

                                                             El bloc, una eina útil



Foto feta per: Nuria Mimoso

Seminari

El dia 2 de novembre vam fer l'exercici sobre l'essència de la percepció.

Descripció de l'activitat

  • Seleccionar una imatge d'interès pictòrica, fotogràfica....
  • Observar les característiques de les formes representades i les relacions.
  • Determinar les sensacions i emocions experimentades.
  • Interpretar la intenció comunicativa de la imatge.
  • Elaborar un guió per ordenar la narració d'allò observat i interpretat.
  • Fer una narració oral utilitzant adjectius i analogies.
  • Lliurar una fotocòpia de la imatge i el guió de la narració.


Imatge artística
View more documents from nuria_mimoso.


Vam descobrir els gustos d'altres persones i diferents maneres d'expressar sentiments i maneres de pensar.
Vam poder veure grans obres com la de "Els primers freds", entre altres.

L'art és una manera de parlar.

dilluns, 1 de novembre del 2010

Què és un prezi?(2)