diumenge, 12 de desembre del 2010

Crear-publicar jclic

Per poder utilitzar JCLIC primer ens ho hem de descarregar.
Trobem que hi han tres tipus de Jclic:

  1. Jclic author: Permet crear i modificar projectes Jclic (el que utilitzarem).
  2. Jclic: És el programa principal, serveix per visualitzar i executar les activitats. 
  3. Jclic reports: Permet gestionar una base de dades en la qual es recopilaran els resultats obtinguts per els alumnes al realitzar les activitats dels projectes.
Sempre recordar que per ficar el nom al projecte s'ha de fer sense espais ni accents, ja que, sinó podem tenir problemes al pujar-ho a la web.
1. Posem les dades que ens demanen.
2. Escollim l'activitat que volem dur a terme (trencaclosques).
3. Anem a la pestanya d'activitats i escollim opcions, A partir d'aquí triem les característiques que necessitem (so, temps...).
4. Al costat d'opcions tenim la pestanya de finestra, la seleccionem i escollim el color, entre d'altres coses.
5. Al costat està la pestanya de missatge, on podem posar frases com "Molt bé!" o " Has fallat!".
6. Havent fet tots aquest passos, queda provar-ho. Anem al requadre verd sota la pestanya projecte.
7. Quan volem guardar s'ha d'anar a la carpeta on estan les imatges i després clicar en una d'aquestes.
8. Inserim el codi que ens donen a la pàgina web, en aquest cas la de blanquerna, al seguent codi embed  :

<br/><iframe width='600' height='400' frameborder='0' src='http://clic.xtec.net/db/jclicApplet.jsp?project=ESCRIU_AQUI_L'ENLLAÇ_DE_L'ACTIVITAT'></iframe><br/>


Jclic sempre treballa amb pestanyes.
Es poden  fer dos tipus d'associacions:
  • Associació simple: pluja amb pluja.
  • Associació complexa: 3fotos animals i tres de plantes i s'han d'anar emmarcant.

Sempre s'han de refer les imatges en el gimp per ficar bé el que són les grandàries, sinó pot haver-hi mals resultats, si són arxius grossos al penjar-ho a internet queda malament.

Seguidament a haver acabat el joc, s'ha de pujar al blink i finalment penjar-ho a internet(blog). També pots obtar per la opció de penjar-ho a Jclic enviant un correu electónic clic@xtec.cat .

Més informació de Jclic aquí

A continuació us deixo el que vaig fer jo:


 http://grups.blanquerna.url.edu/clic2011i/exerelinur.jclic.zip







Font d'informació:
Suro de l'assignatura
http://clic.xtec.cat

Codi extret de:
http://educaciotic.blogspot.com/2008/01/incrustar-una-activitat-jclic-en-un.html

Conclusió seminari

Al principi no s'havia ben bé de que aniria el seminari, així que al primer dia estava una mica a la expectativa.
Quan la Berta ens va explicar de que aniria aquesta assignatura, vaig saber que seria molt interessant, ja que, ens ajudaria en tots el aspectes, sobretot a fer més grup i a millor la nostre parla i expressió davant d'altres persones.
Saber que tens una tutora a la que pots confiar el que et vagi passant, que es preocupi per ajudar-te i que tingui interès per la teva evolució, sempre és d'agrair.
A mi particularment que ens hagi fet tants treballs de conclusions m'ha servit d'ajuda, ja que, sóc una persona a la que li costa expressar-se per escrit i aquesta ha sigut una bona oportunitat per millorar.
També m'he pogut posar a prova alhora de llegir en veu alta i de participar activament als debats i a tots el temes proposats a classe, la qual cosa m'ha agradat molt.
Aquí deix-ho alguns dels treballs realitzats a classe:







Noticia seminario
View more documents from nuria_mimoso.




Fi del diari de seminari.


                                      De mica en mica, s'omple la pica.

Exposició SAE




Dijous dia 9 de desembre ens vam dedicar a explicar les nostres reflexions de la SAE, però no individualment sinò en grups de quatre mitjançant un prezi. Dintre d'aquesta col·laboració cadascuna donava el seu punt de vista, ja que, l'havíem viscut de diferent manera.
També vam sentir les explicacions dels altres grups i vaig arribar a la conclusió que per tots havia sigut una molt bona experiència.
Aquestes exposicions apart d'ajudar a millorar la teva parla davant de públic, també ajuda a saber la opinió dels altres i no saber només el teu punt de vista.
Després d'haver fet les exposicions, la Berta ens va passar un full d'autoavaluació, on havíem de posar com creiem que ho havíem fet en tots els sentits des de la competència individual i cognitiva, fins quin crèiem que havia sigut el nostres comportament a debats, interès per el blog, actualitat educativa...
Després ens va dir les nostres hores de visita.
I finalment la Anna, ens va fer la seva lectura preparada on va llegir molt bé!

L'opinió de tots és important

Seguim amb el prezi-resum

El dia 2 de desembre, vam continuar amb la elaboració del prezi, ja que, ho volíem fer tan elaborat que no vam tenir prou amb una sessió. La veritat és que treballar amb aquest grup ha sigut molt interessant, perquè m'ha donat la oportunitat d'agafar més relació amb les persones integrants i totes vam treballar amb  moltes ganes. El motiu de treballar amb tantes ganes també va ser perquè el tema que estàvem desenvolupant era divertit i ens interessava molt.


Al final de la classe la Aida i la Marta, ens van llegir la seva lectura preparada i la veritat és que ho van fer molt bé!


Treballar en grup, una bona manera de treure el treball endavant.

notícia

El dia 30 de novembre vam acabar de fer les actualitats educatives que faltaven i entra aquestes estava la de la meva companya Laia i la meva. La notícia a comentar va ser la següent:

Niños pequeños: ¿en manos de quién?
En las familias latinas es común que la hermana mayor cuide de sus hermanitos. ¿Es esta la mejor decisión?
El caso de una niñera de 11 años que fue acusada de matar a una nena de dos años en un apartamento en Sandy Springs tiene a padres y expertos debatiendo sobre las consecuencias de permitir que menores de edad cuiden de niños pequeños.
“Mi primera reacción (al ver la noticia) fue pensar ‘¿quién dejaría a una niña de dos años con una de 11?’. La respuesta fue: yo”, escribió en su blog Boinnie Rochman, una reportera especializada en crianza de niños.
En su escrito, Rochman relata que, cuando sus hijos eran pequeños, su niñera favorita tenía 11 años, justo la edad de la menor acusada de acabar con la vida de Zyda White.
Según reportes oficiales, el sábado 18 de septiembre Ashlea Collier había dejado a su hija Zyda, de dos años, en la casa de una compañera de trabajo, quien se encontraba con su hija de 11 años. Al regresar, Collier encontró a Zyda sola con la otra menor: estaba inconsciente, tendida en una cama.
La niña fue llevada a la clínica, pero al poco tiempo falleció. Una autopsia determinó que la pequeña había muerto a causa de un golpe con un objeto contundente. Este dictamen no correspondía con la versión que dio la niña de 11 años.
Inicialmente, la niñera fue acusada de asesinato como adulta por la policía de Sandy Springs. Sin embargo, el miércoles 24 la fiscalía del condado de Fulton confirmó que la niña había sido acusada como menor de edad y se encontraba recluida en el Metro Youth Regional Detention Center, en el sureste de Atlanta.
Preguntas
  1. Esta capacitada una nena d’onze anys d’edat per cuidar a una de dos?
  2. Quina responsabilitat pot arribar a recaure sobre la nena d’onze anys?
  3. Quines causes tindria la mare per a ver de deixar a la seva filla a mans d’una menor?
  4. Quines circumstàncies pot fer a uns pares deixar al seu fill/a en mans d’un desconegut?
Aquesta notícia va crear polèmica i vam aconseguir que tota la classe participes en el debat. La veritat és que va ser molt interessant saber la manera de pensar de cada persona i com contestaven a les preguntes formulades.
Aquesta activitat és molt rica, ja que apart de buscar per tu mateix una notícia i conèixer que és el que passa a reu del món, pots saber que és el que més interessa a cada persona.

No només vam fer la nostre noticia també la del TDA/H, la qual per el meu semblant va estar molt interessant, ja que a l'actualitat per molt poc ja diagnosticant els nens com que tenen TDA/H l'última notícia exposada va ser la que tractava sobre el permís dels pares amb nen de càncer, aquesta notícia va ser comentada per la Raquel i la Cristina, és un tema molt feixuc i que també va crear molta polèmica.
A més a més van compartir dos alumnes de segon las seves experiències en les pràctiques i la veritat és que va ser molt interessant, ja que per exemple, la Neus ens va explicar les diferents escoles que va estar, i així poder fer-te una idea del que tu també vols.
Va ser una classe molt enriquidora.


NO només interessa el que passa al nostre país, sinó a reu del món.