diumenge, 31 d’octubre del 2010

Articles sorprenents

El dia 28 d'octubre, vam fer una posada comuna sobre diferents articles que havíem llegit i ens havien sobtat.
Eren uns articles insòlits, que ens fan obrir els ulls sobre el món que ens envolta i les mesures tan barbaries que a vegades s'arriben a prendre.
He arribat a la conclusió que la majoria de vegades els infants són els més perjudicats, i per què això no passi hem d'utilitzar el diàleg i aconseguir arribar a una satisfacció que sigui satisfactòria per a tothom.
Sobretot es va incidir en una noticia que tractava de la setmana blanca i del problema que això comportava a moltes persones i com aixo perjudicava els nens.

La necessitat del diàleg




ELS FLUXOGRAMES

Una nova eina que fa de suport al pensament: els fluxogrames.
Podem fer fluxogrames amb diferents programes com el Word de Microsoft, Write d'OpenOffice, programes de presentacions o de gràfics vectorials... però s'ha optat per el Gliffy.

Els fluxogrames són unes eines de suport al pensament i que els futurs professors els podem utilitzar per: planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional o bé per ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar les preses de decisions entre d'altres coses.

L'exercici a fer era crear a Gliffy un diagrama de flux que representi l'acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors, exportar-ho a jpg i penjar els resultats, comentats, al bloc.





Pàgines d'ajuda i fonts d'informació:

dijous, 28 d’octubre del 2010

Com podem retocar les fotos?

Molts cops hem volgut retocar alguna foto, escalar la imatge o retallar-la?
Amb el programa de GIMP tens la solució.
Primer baixat el programa entra  i a continuació, disfruta.

 Clonar: per poder fer desaparèixer alguna objecte o característica d'una fotografia només heu d'anar a l'eina de clonar.


Escalar: per poder escalar la imatge s'ha d'anar a imatge i d'aquí a escalar imatge i seleccionar les mesures que vols.


Retallar:  per poder retallar una imatge has d'anar a l'eina de retallar i seleccionar la imatge desitjada.



Fotografies realitzades per: Jordi Simón Llovet

Per a més informació entra-hi
 Font d'informació :wikipedia 
                             Teoria d'en Jordi Simón

dimecres, 27 d’octubre del 2010

Com parlar bé en públic

A continuació us deix-ho el treball que he elaborat per a l'assignatura de COED:

Revistes essencials

Avui dia 26 d'octubre han llegit dues companyes les lectures preparades i hem fet una posada en comú de les revistes que havíem treballat. La meva era Cavall Fort.

 


Aquesta activitat ens ha ajudat a saber d'altres revistes de diferents interessos i saber de recursos per a qualsevol moment.

Puc treure la conclusió de: la revista, un recurs interessant. 

Vídeo blanquerna

Avui a classe hem practicat amb windows live movie maker un editor de vídeo i imatge, el qual et permet retallar, posar transcicions i diferents efectes acompanyats de música. A continuació us presento el meu, espero que us agradi:






Vídeo fet per: Jordi Simón Llovet.

Per més informació entra-hi

dijous, 21 d’octubre del 2010

Com fer un wiki?

 Per poder fer el treball col·laboratiu de GTIC el primer que hem de fer és crear-nos un wiki per poder treball tots junts sense problemes, així que, entrar a la pàgina web per fer-te un compte i així poder registrar-te.  Entra-hi

Podem pintar els somnis

El dia 19 d'octubre a la classe de seminari, vam comentar el llibre que havíem de portar llegit "podem pintar els somnis" de Carolina Majoral i vam parlar del rol tan important que tenien els professors, la figura de l'infant i el paper que jugava l'escola. He aprés la importància de conèixer a cada nen i saber les seves necessitats.

Apart, ens va reorganitzar l'agenda d'activitats del semestre.

Puc treure la conclusió de : el rol de cadascun és essencial per un bon aprenentatge

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Descripció

Sempre recordaré el dia que la vaig conèixer a l'aula de música, amb aquell caràcter que la fa ésser única.Ella es considera normal, amb uns ulls normals, una estatura normal i un cabell i somriure normal. La veritat però és que cada part del seu cos és únic i irrepetible.

Té unes faccions exòtiques i molt orientals, de pell de tonalitat daurada. Uns ulls marrons petits però amb mirada penetrant. Unes galtes esponjoses, esvelta, el seu cabell és ondulat, marró i de mitja melena, un somriure "profident" on es poden veure aquelles dents més blanques que la neu i que aconsegueix treure't un somriure. Sota dels seus llavis esponjosos s'aprecia una piga, i totes aquestes característiques fan d'ella una noia amb bona presencia.

Ella és amable, simpàtica, alegre, extrovertida, interessant i té una veu fina que li dóna personalitat, amb la qual expressa irònicament allò que sent. Intel·ligent, somniadora, animada, lluitadora i proactiva, és a dir, una noia madura i natural la qual no necessita aparentar.

Necessiteu una pista més?

Doncs li encanta la natació!

CAROLINA MAYORAL

dimecres, 13 d’octubre del 2010

dimarts, 12 d’octubre del 2010

Prezi

Què és un prezi i les seves característiques.



dimecres, 6 d’octubre del 2010

Pensant en els altres

Aquí us deixo la introducció d'una pel·licula que vaig veure l'altre dia i que em va semblar molt interessant, el seu nom és "pensant en els altres" i us animo a veure-la.


La figura del mestre

Avui dia 5-10-2010 a seminari hem fet una activitat introductòria que consistia en trobar un prototip de bon mestre i un de dolent a través de professors que haviem tingut a la nostre infància.
Hem tret la conclusió que per ser un bon mestre es necessita una exigència equilibrada, ser dolça, motivació, implicació, explicar les coses bé, respecte, ser próxim, fer una metodologia dinàmica i una interacció amb els nens.
I per una altre banda el mestre dolent, aquell que és agressiu, que crida, té favoritisme, ridiculitza, no escolta, distant i inflexible.

Per finalitzar la classe, en German ha fet l'exposició de la lectura que havia portat preparada i l'hem avaluat dient-li que els nervis passant una mala jugada.

Puc treu la conclusió que un bon mestre és aquell que té vocació.