diumenge, 9 de gener del 2011

Territori


View more presentations from nuria_mimoso.


Vaig fer el treball de territori amb la meva companya Carolina Mayoral.
Aquest tractava sobre una llegenda d’Olot i per concretar més sobre els Martinets o dit d'una altre manera menairons, follets, nens, gnoms, barrufets... Aquesta deia que la gent vella explicava que, antigament, a la fira de Sant Lluc, a Olot,  s´hi venien martinets, uns homenets tan petits que en un canonet d´agulles, per menut que fos, en cabien una dotzena, i encara hi anaven tan amples que podien ballar. 
 Segons la tradició, aquests homenets tenien dues habilitats. Una era una capacitat de treball totalment fora del normal (d´aquí venia que d´aquells que treballaven a la desesperada es deia que semblaven un martinet). 
L´altra habilitat era que podien fer mal a l´amo que desitjaven perjudicar, i li´n podien fer molt. Els martinets eren com una mena de llavor menudíssima que es feia sota uns bolets estranys, perduts entre la fullaraca i els boscos més espesos; aquests bolets, que rebien també el nom de martinets, només els sabien trobar els herbaires de la Cerdanya i d´Andorra, que eren els que els duien a vendre. Segons la tradició, els martinets eren tènues com una llumeta o una flameta: n´hi havia prou amb una mica d´alè perquè s´apaguessin i perdre´ls definitivament.
Després per tal de que quedès clar vam fer una breu explicació sobre les Amanites doncs d'aquest tipus n'hi han moltíssimes , més de 600 i n'hi han moltes de dolentes que es confonen amb les bones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada