diumenge, 9 de gener del 2011

Vídeo i educació

fotografia extreta


L'especie humana ha experimentat fins ara dues grans onades de canvis, les quals, han sepultat cultures i civilitzacions.
Primera ona: la revolució agrícola.
Segona ona: civilització industrial.
Tercera ona: el present, l'era de la informació, de la informàtica, de la civilització de la imatge.

La por al canvi i la obsesió per el passat han portat a l'escola a la inadaptació, ja que, escoles del present utilitzen eines del passat.
Hi han moltes investigacions sobre el paper que desenvolupen els dos hemisferis:

L'hemisferi esquerre, controla tot el costat dret del cos i fan algunes funcions com la de lectura, escriptura, el càlcul, la aritmètica, la classificació i la lógica. És l'hemisferi intel·lectual, anàlitic, dominant i actiu.

L'hemisferi dret, controla la part esquerra del cos, i fan algunes funcions com la de reconeixement inmediat del rostre, la distinció i el record de les formes, la discriminació dels acords musicals i la reconstrucció mental de conjunts a partir dels seus fragments. En general tot el que siguint funcions no verbals, és l'hemisferi amb més sensibilitat acústica. Controla les dimensions artístiques, simbóliques, holístiques, espacials i musicals. L'hemisferi emocional, intuitiu, creatiu i sintétic. L'hemisferi secundari, del repós, espiritual i receptiu.
L'hemisferi dret prevaldrà en tota aproximació global, concreta i emocional a la realitat, mentre que l'esquerra seria el preponderant en el pensament analític i en la lógica formal.(Sperry).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada