diumenge, 12 de desembre del 2010

Crear-publicar jclic

Per poder utilitzar JCLIC primer ens ho hem de descarregar.
Trobem que hi han tres tipus de Jclic:

  1. Jclic author: Permet crear i modificar projectes Jclic (el que utilitzarem).
  2. Jclic: És el programa principal, serveix per visualitzar i executar les activitats. 
  3. Jclic reports: Permet gestionar una base de dades en la qual es recopilaran els resultats obtinguts per els alumnes al realitzar les activitats dels projectes.
Sempre recordar que per ficar el nom al projecte s'ha de fer sense espais ni accents, ja que, sinó podem tenir problemes al pujar-ho a la web.
1. Posem les dades que ens demanen.
2. Escollim l'activitat que volem dur a terme (trencaclosques).
3. Anem a la pestanya d'activitats i escollim opcions, A partir d'aquí triem les característiques que necessitem (so, temps...).
4. Al costat d'opcions tenim la pestanya de finestra, la seleccionem i escollim el color, entre d'altres coses.
5. Al costat està la pestanya de missatge, on podem posar frases com "Molt bé!" o " Has fallat!".
6. Havent fet tots aquest passos, queda provar-ho. Anem al requadre verd sota la pestanya projecte.
7. Quan volem guardar s'ha d'anar a la carpeta on estan les imatges i després clicar en una d'aquestes.
8. Inserim el codi que ens donen a la pàgina web, en aquest cas la de blanquerna, al seguent codi embed  :

<br/><iframe width='600' height='400' frameborder='0' src='http://clic.xtec.net/db/jclicApplet.jsp?project=ESCRIU_AQUI_L'ENLLAÇ_DE_L'ACTIVITAT'></iframe><br/>


Jclic sempre treballa amb pestanyes.
Es poden  fer dos tipus d'associacions:
  • Associació simple: pluja amb pluja.
  • Associació complexa: 3fotos animals i tres de plantes i s'han d'anar emmarcant.

Sempre s'han de refer les imatges en el gimp per ficar bé el que són les grandàries, sinó pot haver-hi mals resultats, si són arxius grossos al penjar-ho a internet queda malament.

Seguidament a haver acabat el joc, s'ha de pujar al blink i finalment penjar-ho a internet(blog). També pots obtar per la opció de penjar-ho a Jclic enviant un correu electónic clic@xtec.cat .

Més informació de Jclic aquí

A continuació us deixo el que vaig fer jo:


 http://grups.blanquerna.url.edu/clic2011i/exerelinur.jclic.zip







Font d'informació:
Suro de l'assignatura
http://clic.xtec.cat

Codi extret de:
http://educaciotic.blogspot.com/2008/01/incrustar-una-activitat-jclic-en-un.html

Conclusió seminari

Al principi no s'havia ben bé de que aniria el seminari, així que al primer dia estava una mica a la expectativa.
Quan la Berta ens va explicar de que aniria aquesta assignatura, vaig saber que seria molt interessant, ja que, ens ajudaria en tots el aspectes, sobretot a fer més grup i a millor la nostre parla i expressió davant d'altres persones.
Saber que tens una tutora a la que pots confiar el que et vagi passant, que es preocupi per ajudar-te i que tingui interès per la teva evolució, sempre és d'agrair.
A mi particularment que ens hagi fet tants treballs de conclusions m'ha servit d'ajuda, ja que, sóc una persona a la que li costa expressar-se per escrit i aquesta ha sigut una bona oportunitat per millorar.
També m'he pogut posar a prova alhora de llegir en veu alta i de participar activament als debats i a tots el temes proposats a classe, la qual cosa m'ha agradat molt.
Aquí deix-ho alguns dels treballs realitzats a classe:







Noticia seminario
View more documents from nuria_mimoso.




Fi del diari de seminari.


                                      De mica en mica, s'omple la pica.

Exposició SAE




Dijous dia 9 de desembre ens vam dedicar a explicar les nostres reflexions de la SAE, però no individualment sinò en grups de quatre mitjançant un prezi. Dintre d'aquesta col·laboració cadascuna donava el seu punt de vista, ja que, l'havíem viscut de diferent manera.
També vam sentir les explicacions dels altres grups i vaig arribar a la conclusió que per tots havia sigut una molt bona experiència.
Aquestes exposicions apart d'ajudar a millorar la teva parla davant de públic, també ajuda a saber la opinió dels altres i no saber només el teu punt de vista.
Després d'haver fet les exposicions, la Berta ens va passar un full d'autoavaluació, on havíem de posar com creiem que ho havíem fet en tots els sentits des de la competència individual i cognitiva, fins quin crèiem que havia sigut el nostres comportament a debats, interès per el blog, actualitat educativa...
Després ens va dir les nostres hores de visita.
I finalment la Anna, ens va fer la seva lectura preparada on va llegir molt bé!

L'opinió de tots és important

Seguim amb el prezi-resum

El dia 2 de desembre, vam continuar amb la elaboració del prezi, ja que, ho volíem fer tan elaborat que no vam tenir prou amb una sessió. La veritat és que treballar amb aquest grup ha sigut molt interessant, perquè m'ha donat la oportunitat d'agafar més relació amb les persones integrants i totes vam treballar amb  moltes ganes. El motiu de treballar amb tantes ganes també va ser perquè el tema que estàvem desenvolupant era divertit i ens interessava molt.


Al final de la classe la Aida i la Marta, ens van llegir la seva lectura preparada i la veritat és que ho van fer molt bé!


Treballar en grup, una bona manera de treure el treball endavant.

notícia

El dia 30 de novembre vam acabar de fer les actualitats educatives que faltaven i entra aquestes estava la de la meva companya Laia i la meva. La notícia a comentar va ser la següent:

Niños pequeños: ¿en manos de quién?
En las familias latinas es común que la hermana mayor cuide de sus hermanitos. ¿Es esta la mejor decisión?
El caso de una niñera de 11 años que fue acusada de matar a una nena de dos años en un apartamento en Sandy Springs tiene a padres y expertos debatiendo sobre las consecuencias de permitir que menores de edad cuiden de niños pequeños.
“Mi primera reacción (al ver la noticia) fue pensar ‘¿quién dejaría a una niña de dos años con una de 11?’. La respuesta fue: yo”, escribió en su blog Boinnie Rochman, una reportera especializada en crianza de niños.
En su escrito, Rochman relata que, cuando sus hijos eran pequeños, su niñera favorita tenía 11 años, justo la edad de la menor acusada de acabar con la vida de Zyda White.
Según reportes oficiales, el sábado 18 de septiembre Ashlea Collier había dejado a su hija Zyda, de dos años, en la casa de una compañera de trabajo, quien se encontraba con su hija de 11 años. Al regresar, Collier encontró a Zyda sola con la otra menor: estaba inconsciente, tendida en una cama.
La niña fue llevada a la clínica, pero al poco tiempo falleció. Una autopsia determinó que la pequeña había muerto a causa de un golpe con un objeto contundente. Este dictamen no correspondía con la versión que dio la niña de 11 años.
Inicialmente, la niñera fue acusada de asesinato como adulta por la policía de Sandy Springs. Sin embargo, el miércoles 24 la fiscalía del condado de Fulton confirmó que la niña había sido acusada como menor de edad y se encontraba recluida en el Metro Youth Regional Detention Center, en el sureste de Atlanta.
Preguntas
  1. Esta capacitada una nena d’onze anys d’edat per cuidar a una de dos?
  2. Quina responsabilitat pot arribar a recaure sobre la nena d’onze anys?
  3. Quines causes tindria la mare per a ver de deixar a la seva filla a mans d’una menor?
  4. Quines circumstàncies pot fer a uns pares deixar al seu fill/a en mans d’un desconegut?
Aquesta notícia va crear polèmica i vam aconseguir que tota la classe participes en el debat. La veritat és que va ser molt interessant saber la manera de pensar de cada persona i com contestaven a les preguntes formulades.
Aquesta activitat és molt rica, ja que apart de buscar per tu mateix una notícia i conèixer que és el que passa a reu del món, pots saber que és el que més interessa a cada persona.

No només vam fer la nostre noticia també la del TDA/H, la qual per el meu semblant va estar molt interessant, ja que a l'actualitat per molt poc ja diagnosticant els nens com que tenen TDA/H l'última notícia exposada va ser la que tractava sobre el permís dels pares amb nen de càncer, aquesta notícia va ser comentada per la Raquel i la Cristina, és un tema molt feixuc i que també va crear molta polèmica.
A més a més van compartir dos alumnes de segon las seves experiències en les pràctiques i la veritat és que va ser molt interessant, ja que per exemple, la Neus ens va explicar les diferents escoles que va estar, i així poder fer-te una idea del que tu també vols.
Va ser una classe molt enriquidora.


NO només interessa el que passa al nostre país, sinó a reu del món.

dilluns, 29 de novembre del 2010

Google.docs



Quan enviem un document adjunt per e-mail es duplica, en canvi amb el google docs després d'haver-te creat un compte, s'adrecen diferents correus col·laboradors gràcies a l'eina de "compartir" i no fa falta adjuntar, simplement es fiquen documents en versió online i es comparteix alhora. Només un document, una versió. Totalment gratuït i es poden fer words, fulles de calcul, presentacions, imatges, formularis...
Compartir la informació pot ser un problema sinó s'utilitza adequadament. I amb la facilitat de poder-ho fer des de casa.
El google docs és una eina de gmail.






La diferencia entre wiki i google docs és que en aquest últim és veu al moment que és el que s'està escrivint i es pot escriure alhora.


Fonts d'informació: wikipedia
                             Apunts d'en Jordi Simón

Mapes conceptuals

Com a professors mai s'explica sinó moltes altres accions com posar-lis reptes, ajudar, col·laborar, compartir...

Una eina molt útil són els mapes conceptuals, la creació d'aquests passa per diversos estadis: selecció i jerarquització de conceptes (fer una llista i ordenar-la), reflexió sobre la relació cada concepte amb tots els altres (cercar els connectors), concepció d'una representació gràfica adequada (dibuixar el mapa de forma clara, entenedora i coherent)...

La realitat i els fets els podem exposar de moltes maneres com amb els mapes conceptuals amb el programa CMapTools que es poden desar el disc dur o en el seu campus.

Els mapes conceptuals és una eïna per poder organitzar les idees, no són esquemes. Aquests tenen les seves normes, només pot haver-hi un concepte dintre de cada requadre i sempre han d'anar enllaçats.

En els mapes conceptuals es treballa l'hemisferi esquerra, només es poden treballar els conceptes, res d'emocions.



Fonts d'informació :
Blog d'en Jordi Simón
Cmap

Fem un prezi-resum

El dia 25 de novembre a seminari vam començar llegint la lectura preparada de la Raquel on va fer-ho molt bé excepte en els signes de puntuació.
A continuació vam baixar a al sala d'ordinadors per començar el prezi-resum de la SAE, on ens vam adonar que era una feina molt elaborada i sobretot la importància de treballar en grup i compenetrar-se entre aquests.

Treballar en grup? vital a la vida

Reflexió SAE

El dia 23 de novembre vam parlar sobre la setmana d'activitats extraordinàries i vam arribar a la conclusió que va ser una setmana molt útil i divertida. Tots estàvem  d'acord que l'activitat que més ens va agradar va ser la de passar un dia a una escola.

Cadascú de nosaltres vam explicar les nostres experiències i per a que ens va servir i puc dir que no hi han dos escoles iguals i que cadascuna utilitza una metodologia diferent, com la de fitxes o com la d'experimentació.

El dia de jardí de cordes va ser molt divertit i ens va agradar molt, però el dia del concert va ser en general el més aburrit, encara que jo no ho vaig trobar així.
Per resumir dir, que va ser una setmana per repetir.

Mica en mica, s'agafa experiència

Los niños del paraiso

El dia 9 de novembre ens vam juntar amb el grup de seminari de l'Anna Mackay per veure la pel·lícula Los niños del paraiso. És tracta sobre l'historia d'una família pobre, del plan que fan els dos germans per sortit del pas amb un parell de sabates i els moments que s'urgeixen a partit d'aquí.

A la següent classe el dia 11 de novembre, vam parlar sobre aquesta pel·lícula i sobre els valors que transmet com l'esforç, el paper de l'home i la dona a casa, l'amor entre germans, la confiança que tenen entre ells, el respecte, la honestedat, els dos tipus de mestre que hi havien, l'instructiu i al comprensible, entre moltes altres.
És una pel·lícula que fa adornar-te de les moltes preocupacions estúpides que tenim al cap i de les facilitats que arribem a obtenir.
A continuació,  vam comentar el llibre documentar una mirada nova on vam arribar a la conclusió que el documentar és una eina molt útil però que no es sol fer ja que dona molt treball.
Finalment vaig fer la lectura preparada en veu alta i amb va sortir molt bé.


                                        La felicitat ve donada per petites coses

Fotografia extreta de: frxnciscoamente

dilluns, 8 de novembre del 2010

Goear i audacity



Aquesta cançó està editada mitjançant el programa audacity seguint els següents passos:
Primer anar a la pestanya "projecte" i seleccionar la opció de importar audio.
Seguidament ja pots modificar la canço mitjançant les eines que et facilita aquest programa com la de "I" que serveix per les accions de retallar, allargar, eliminar, fer més curta una cançó... i l'eina de " <->" per transportar la cançó cap el lloc que desitjem i fer la barreja.
A més a més podem augmentar i disminuir el volum d'una cançó o potenicar el tros que més ens interessi gracies a l'opció "fading d'inici i fading final".
Un cop hem acabat tots aquests passos només queda guardar-ho. Ho podem fer de dues maneres, o bé guardar-ho com a projecte i poder modificar el contingut més tard, o bé exportar-ho com a MP3 on ens demana l'arxiu l'AME ( els arxius del disc dur de l'ordinador) i ja no el podrem modificar.

Amb aquest programa de Audacity, també podem gravar música en directe.

Per poder penjar música al bloc es pot fer a través de Jamendo o com en aquest cas de  goear on no només es pot pujar música sinó també buscar, escoltar i descarregar. Aquest programes ens facilita un codi embed que després podem insertar en la nova entrada del bloc.



Informació extreta de :
http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Audacity
http://www.youtube.com/watch?v=2wB_idjiW6Y
http://es.wikipedia.org/wiki/Audacity

Seminari

El dia 4 de novembre a la classe de seminari la Cristina va llegir la seva lectura preparada. Aquesta la va fer molt bé, amb una bona tonalitat, un bon ritme i un bon text.

A part també vam fer l'exposició del bloc i ens va ajudar bastant, ja que vam poder agafar idees sobre altres blocs i així millorar el nostre propi. També me pogut adonar que és molt important portar el bloc el dia per a que no s'acumuli la feina i alhora de contestar l'examen tenir-ho una mica menys difícil.

                                                             El bloc, una eina útil



Foto feta per: Nuria Mimoso

Seminari

El dia 2 de novembre vam fer l'exercici sobre l'essència de la percepció.

Descripció de l'activitat

  • Seleccionar una imatge d'interès pictòrica, fotogràfica....
  • Observar les característiques de les formes representades i les relacions.
  • Determinar les sensacions i emocions experimentades.
  • Interpretar la intenció comunicativa de la imatge.
  • Elaborar un guió per ordenar la narració d'allò observat i interpretat.
  • Fer una narració oral utilitzant adjectius i analogies.
  • Lliurar una fotocòpia de la imatge i el guió de la narració.


Imatge artística
View more documents from nuria_mimoso.


Vam descobrir els gustos d'altres persones i diferents maneres d'expressar sentiments i maneres de pensar.
Vam poder veure grans obres com la de "Els primers freds", entre altres.

L'art és una manera de parlar.

dilluns, 1 de novembre del 2010

Què és un prezi?(2)





diumenge, 31 d’octubre del 2010

Articles sorprenents

El dia 28 d'octubre, vam fer una posada comuna sobre diferents articles que havíem llegit i ens havien sobtat.
Eren uns articles insòlits, que ens fan obrir els ulls sobre el món que ens envolta i les mesures tan barbaries que a vegades s'arriben a prendre.
He arribat a la conclusió que la majoria de vegades els infants són els més perjudicats, i per què això no passi hem d'utilitzar el diàleg i aconseguir arribar a una satisfacció que sigui satisfactòria per a tothom.
Sobretot es va incidir en una noticia que tractava de la setmana blanca i del problema que això comportava a moltes persones i com aixo perjudicava els nens.

La necessitat del diàleg




ELS FLUXOGRAMES

Una nova eina que fa de suport al pensament: els fluxogrames.
Podem fer fluxogrames amb diferents programes com el Word de Microsoft, Write d'OpenOffice, programes de presentacions o de gràfics vectorials... però s'ha optat per el Gliffy.

Els fluxogrames són unes eines de suport al pensament i que els futurs professors els podem utilitzar per: planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional o bé per ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar les preses de decisions entre d'altres coses.

L'exercici a fer era crear a Gliffy un diagrama de flux que representi l'acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors, exportar-ho a jpg i penjar els resultats, comentats, al bloc.





Pàgines d'ajuda i fonts d'informació:

dijous, 28 d’octubre del 2010

Com podem retocar les fotos?

Molts cops hem volgut retocar alguna foto, escalar la imatge o retallar-la?
Amb el programa de GIMP tens la solució.
Primer baixat el programa entra  i a continuació, disfruta.

 Clonar: per poder fer desaparèixer alguna objecte o característica d'una fotografia només heu d'anar a l'eina de clonar.


Escalar: per poder escalar la imatge s'ha d'anar a imatge i d'aquí a escalar imatge i seleccionar les mesures que vols.


Retallar:  per poder retallar una imatge has d'anar a l'eina de retallar i seleccionar la imatge desitjada.



Fotografies realitzades per: Jordi Simón Llovet

Per a més informació entra-hi
 Font d'informació :wikipedia 
                             Teoria d'en Jordi Simón

dimecres, 27 d’octubre del 2010

Com parlar bé en públic

A continuació us deix-ho el treball que he elaborat per a l'assignatura de COED:

Revistes essencials

Avui dia 26 d'octubre han llegit dues companyes les lectures preparades i hem fet una posada en comú de les revistes que havíem treballat. La meva era Cavall Fort.

 


Aquesta activitat ens ha ajudat a saber d'altres revistes de diferents interessos i saber de recursos per a qualsevol moment.

Puc treure la conclusió de: la revista, un recurs interessant. 

Vídeo blanquerna

Avui a classe hem practicat amb windows live movie maker un editor de vídeo i imatge, el qual et permet retallar, posar transcicions i diferents efectes acompanyats de música. A continuació us presento el meu, espero que us agradi:






Vídeo fet per: Jordi Simón Llovet.

Per més informació entra-hi

dijous, 21 d’octubre del 2010

Com fer un wiki?

 Per poder fer el treball col·laboratiu de GTIC el primer que hem de fer és crear-nos un wiki per poder treball tots junts sense problemes, així que, entrar a la pàgina web per fer-te un compte i així poder registrar-te.  Entra-hi

Podem pintar els somnis

El dia 19 d'octubre a la classe de seminari, vam comentar el llibre que havíem de portar llegit "podem pintar els somnis" de Carolina Majoral i vam parlar del rol tan important que tenien els professors, la figura de l'infant i el paper que jugava l'escola. He aprés la importància de conèixer a cada nen i saber les seves necessitats.

Apart, ens va reorganitzar l'agenda d'activitats del semestre.

Puc treure la conclusió de : el rol de cadascun és essencial per un bon aprenentatge

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Descripció

Sempre recordaré el dia que la vaig conèixer a l'aula de música, amb aquell caràcter que la fa ésser única.Ella es considera normal, amb uns ulls normals, una estatura normal i un cabell i somriure normal. La veritat però és que cada part del seu cos és únic i irrepetible.

Té unes faccions exòtiques i molt orientals, de pell de tonalitat daurada. Uns ulls marrons petits però amb mirada penetrant. Unes galtes esponjoses, esvelta, el seu cabell és ondulat, marró i de mitja melena, un somriure "profident" on es poden veure aquelles dents més blanques que la neu i que aconsegueix treure't un somriure. Sota dels seus llavis esponjosos s'aprecia una piga, i totes aquestes característiques fan d'ella una noia amb bona presencia.

Ella és amable, simpàtica, alegre, extrovertida, interessant i té una veu fina que li dóna personalitat, amb la qual expressa irònicament allò que sent. Intel·ligent, somniadora, animada, lluitadora i proactiva, és a dir, una noia madura i natural la qual no necessita aparentar.

Necessiteu una pista més?

Doncs li encanta la natació!

CAROLINA MAYORAL

dimecres, 13 d’octubre del 2010

dimarts, 12 d’octubre del 2010

Prezi

Què és un prezi i les seves característiques.



dimecres, 6 d’octubre del 2010

Pensant en els altres

Aquí us deixo la introducció d'una pel·licula que vaig veure l'altre dia i que em va semblar molt interessant, el seu nom és "pensant en els altres" i us animo a veure-la.


La figura del mestre

Avui dia 5-10-2010 a seminari hem fet una activitat introductòria que consistia en trobar un prototip de bon mestre i un de dolent a través de professors que haviem tingut a la nostre infància.
Hem tret la conclusió que per ser un bon mestre es necessita una exigència equilibrada, ser dolça, motivació, implicació, explicar les coses bé, respecte, ser próxim, fer una metodologia dinàmica i una interacció amb els nens.
I per una altre banda el mestre dolent, aquell que és agressiu, que crida, té favoritisme, ridiculitza, no escolta, distant i inflexible.

Per finalitzar la classe, en German ha fet l'exposició de la lectura que havia portat preparada i l'hem avaluat dient-li que els nervis passant una mala jugada.

Puc treu la conclusió que un bon mestre és aquell que té vocació.

dimarts, 28 de setembre del 2010

Els wikis

Un wiki és un entorn hipertext col·laboratiu, que permet l'edició immediat de contingut web des del propi navegador, gràcies a una gran simplicitat d'ús. Les característiques dels wikis, posen en qüestió la noció clàssica d'autoria d'una obra, atès que el contingut és dinàmic i generat per la comunitat. Un dels principals reptes d'aquesta desintermediació en l'edició, és el de la validesa i control de qualitat del contingut.

Aquesta definició junt amb els valors pedagògics es poden trobar a:

A l'utilitzar wiki hi ha una millor coordinació i ofereix la possibilitat de canviar el contingut de la pàgina web només clicant un botó.
És molt senzill i consta de 3 botons:
  • Editar.
  • Guardar.
  • Enllaçar.
El wiki permet editar tantes vegades com es vulgui un contingut i enllaçar amb altres pàgines, les quals utilitzen el mateix procés d'editar i guardar.

La informació ha d'estar guardada a un lloc.

Altres pàgines d'interès: 


dilluns, 27 de setembre del 2010

Usos educatius dels blogs.

Títol del llibre: Usos educatius dels blogs. Rcursos, orientacions i experiències per a docents.
Autors: Francesc Balagué i Felipe Zayas.
Editorial: UOC.

A continuació hi ha un petit resum de la introducció del llibre:

La web 2.0. Una nova web basada en comunitats, on els usuaris són els creadors del propi contingut, on per damunt de tot hi ha la comunicació, amb la qual cosa s'estableix una estructura de la informació més horitzontal i democràtica.

Que és un blog? És un lloc periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles de l'autor o de diversos autors, en què apareixen en primer lloc el més recent.
Un blog pot ser un mitjà molt versàtil, permet des d'activitats simples fins a altres de molt complexes.
Un blog serveix per exposar i intercanviar idees.

La blogosfera. És el terme amb al qual s'agrupa la totalitat de weblogs.On els blogs estàn conectats per mitjà d'enllaços, comentaris, etc.
Un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, que comparteixen unes pautes i patrons de comportament que possibiliten la comunicació de manera global .

Glossari:
  1. Blogroll o llista de blogs.                                  6. Pluging o widget.
  2. Comentaris.                                                     7. Post.
  3. Enllaç permanent(permalink).                          8. Retroenllaços(trackbacks).
  4. Etiquetes i categories.                                     9. RSS, feed o sindicació.
  5. Ping.

RSS, feed o sindicació. La sindicació a través d'RSS és la nova forma d'accedir a la informació. Consisteix en què una vegada seleccionades les fonts d'informació d'interès, aquestes fonts enviïn avisos d'actualització a l'usuari, sense la necessitat que l'usuari hagi d'anar comprovant si hi ha novetats en cada una d'elles.

Per crear un blog

Planxa de fang

El treball consta d'elaborar i texturar una planxa de fang de 15x15 cm per dipositar un petit element de valor.

  1. Estirar el fang amb la ajuda de les mans i altres elements.
  2. Tallar la planxa a una mida de 15x15.
  3. Pensar amb la relació que pot establir la planxa amb l'element de valor.
  4. Passar a utilitzar diferents estris i textures per a la seva creació.
  5. Deixar assecar a l'aire lliure amb l'ajuda de papers de diari si ho requereix. 
  6. Fer constar un títol per l'obra. 
  7. Exposar una reflexió que hagi sorgit durant el procés d'elaboració de l'obra.



              
                                                                                                                        Treball de  classe
                                                                                                                         

    dissabte, 18 de setembre del 2010

    Quinze són quinze

    A classe hem estat practicant de quines maneres podíem fer música i quins ritmes ens sortien.
    A continuació hi ha el vídeo de quinze són quinze interpretat amb diversos instruments.

    El silenci



    John Cage 4' 33'' de silenci, un vídeo que fa adonar-se de la importància del silenci i la seva dificultat.

    Les capacitats perceptiu-motrius

    Les capacitats són innates i per a desenvolupar-les hem d'utilitzar les diferents percepcions motrius. Aquestes estan relacionades amb els sentits i el desenvolupament del sistema nerviós.

    1. Percepció espacial.
    2. Percepció quinestésica: aquella que hem dóna informació del cos i de les seves parts sense utilitzar la vista.
    3. Percepció del temps: el seu ritme, la freqüència...
    4. Percepció de l'equilibri.
    5. Percepció de la lateralitat: el sistema nerviós ha de definir bé la lateralitat i aquesta es fa mitjançant jocs. S'ha d'aconseguir que el nen tingui les màximes experiències possibles.
         6.  Percepció del to postural: el to que tenen els nostres músculs. Aquests poden ser:
                                - Hipotònic: per sota del to desitjat.
                                - Hipertònic: per sobre del to desitjat.
         7.  Percepció de la respiració.  

    Per què és important, com a futurs mestres, afavorir el correcte desenvolupament de les capacitats motrius?
    Perquè dels 0 als 6 anys, és l'etapa sensible, el moment de desenvolupar-se ja que el sistema nerviós té més plasticitat.

    Educació visual i plàstica

     Educació artística. De l'any 1990 fins a l'actualitat

    Les publicacions de Elliot W.Eisner, professor d'art, han tingut molta influència en els plantejaments didàctics actuals.
    Les competències que han d'adquirir els estudiants de primària, segons el pla d'estudis vigent, tenen una clara sintonia amb els aspectes que Eisner considera que influeixen en l'aprenentatge artístic.

    Aspectes que influeixen en l'aprenentatge artístic 

    El desenvolupament de la interpretació crítica:
    1. explorar, percebre i interpretar verbalment.
    El desenvolupament de la producció plàstica:

         2. interpretar i crear.

    El paper social de la cultura visual:

        3. incidència de l'art en l'entorn i de l'entorn en l'art.

    Per aconseguir treballar en totes aquestes vessants, cal desenvolupar la capacitat perceptiva dels alumnes.

    La percepció visual

    Aquest procés és la separació de figura i fons que desvetlla el concepte de forma, és a dir, el conjunt de relacions entre elements, percebuts en la consciència com un tot unitari.
    Rudolf Arnheim afirma que la pròpia percepció és un fet cognitiu.

    dijous, 16 de setembre del 2010

    La panera dels tresors

    La panera dels tresors és una proposta didàctica creada per Elionor Goldschmied dirigida a nadons de 6 a 12 mesos.
    És un joc que consta d'una panera plana on a l'interior hi han diferents objectes quotidians que són interessants per als nens, per explorar i incrementar el seu  interès. L'objectiu és obtenir les màximes experiències, comparar i preguntar-se coses sobre l'objecte que tenen davant.


    Extreta de :


    Aquest joc és una bona oportunitat per a poder explorar amb els cinc sentits, desenvolupant les diferents parts del cervell. Amb les seves mans aprenen a fer nous moviments, experimenten sons i assaboreixen objectes, els quals els poden agradar o no. Amb el soroll reafirmen un moviment.


    Els primers anys de vida són fonamentals per als nens ja que aprenen a decidir. Una font important d'aprenentatge és la imitació del que fan els seus companys, sent el principal factor d'estímul.
    Poc a poc van aprenent nous coneixements com la textura, el color, el pes, el volum, etc.
    La persona adulta en cap moment intervé, ja que sinó el condicionaria i perdria la curiositat, només somriu com a gest de complicitat.

    EL QUE APRENEM, ÉS EL QUE FEM!  I no només serveix amb tocar, sinó també recordar.


    Delicious

    Delicious és una eina molt bona per a poder compartir els "preferits" amb tothom.
    Quantes vegades ens ha passat que estem en un altre ordinador i no tenim aquella pàgina que tanta falta ens fa i que tenim guardada a "preferits"?
    Doncs amb "Delicious" això no passa ja que, creant un perfil públic, pots guardar totes les pàgines desitjades i les trobaràs a qualsevol ordinador. Només s'ha d'entrar a www.delicious.com i registrar-te. La meva és:   http://www.delicious.com/nuriamimoso

    Per poder penjar el delicious al blog creat el perfil públic i copia el codi embed

    Fer silenci

    Sentir  però no escoltar és una de les accions més comunes alhora de comunicar-nos.
    Un dels factors que influeix negativament a l’acte comunicatiu és la dispersió, determinada pel nostre subconscient. Per a combatre aquest estat, no només cal un silenci físic, és a dir, callar, sinó també un estat de silenci interior o tabula rasa. És una feina que consisteix en deixar la ment en blanc i no distreure’s amb cap tipus de sentiment, record, entre d'altres.
    La conseqüència d’aquesta dispersió és no estar completament receptiu a la informació transmesa, restant aquesta en segon pla, i perdent el fil d’un contingut.
    Per tant, el silenci interior no només és un factor essencial per escoltar, sinó també per a mantenir un respecte cap a l’emissor. 

    Apunts GTIC

    Què s’ha de fer per ficar el corrector Firefox al bloc?

    S’ha  d’anar a eines-->complements-->aconsegueix complements-->navega per tots els complements. Una vegada aquí tens diversos complements que et poden servir de gran ajuda tant per a Microsoft com per al Mac. En aquest cas "clicaries" a diccionaris i set descarregaria.
    Aquest semestre farem servir diversos programes com el GIMP per editar imatges o el AUDACITY per poder editar el so o millor dit les ones del so.
    També és important saber que en VLC ja porta els "codecs" inclosos i que no cal que te’ls descarreguis un per un.
    Per a poder treballar bé ens hauríem de descarregar l'aplicació de la barra de "Google", anant a aquesta mateixa pàgina i “clicar” a la lupa.

    Alguna vegada heu perdut un arxiu o bé heu copiat una versió més antiga per fer "copiar" i "enganxar"?

    Els arxius han de romandre a un lloc diferent i segur i mai COPIAR. Si per algun cas els portes a un "pendrive" sempre els has de codificar i per això hi han diferents aplicacions(softonic.com i la paraula clau: encriptar).
    Però el millor que es pot fer és guardar-los en un espai virtual amb el programa dropbox.com amb el qual es crea una carpeta a l’escriptori.
    Una eina per poder compartir els favorits és el delicious.
    I l’últim concepte que hem treballat avui a classe es el RSS. Per a poder llegir el RSS es necessita un lector d’aquest i així poder accedir a qualsevol tipus de noticia més fàcilment google.com/ig

    Més informació a:
    http://gestioinformacio.blogspot.com/2010/09/treball-collaboratiu-amb-tic.html

    Apunts de COED

    Comunicació oral, escrita i digital
    Quan tens un full en blanc costa molt trencar el gel. Es plantegen molts dubtes, no saps per on començar a escriure i més quan es tracta d’una descripció personal i quan no es sap qui és el destinatari.
    Avui dia 15 de setembre em fet aquest exercici.
    Després d’haver escrit cadascú individualment la seva descripció, hem intercanviat papers i s’han llegit uns quants en veu alta interpretant-los individualment.
    Mentre es feia aquesta pràctica han sorgit diverses habilitats: 
    1.   No es llegeix de la mateixa manera quan ho fas individualment que fent-ho en veu alta. 
    2.   Saber quina és la finalitat ajuda a comprendre millor la lectura.
    3.   Quan es llegeix sobre una persona, aquesta es sent per uns segons protagonista.
    4.   És diferent l'atenció que es mostra quan es parla en grup d'un mateix que quan s'està parlant d'algú altre.
    5.  L'habilitat de mirar ( mirades de complicitat, de nerviosisme,...).
    Però què passa amb aquesta activitat si hi ha una persona amb discapacitat?
    Els integrants del grup s'adapten a la nova situació donada i en senyal de respecte procuren introduir un registre que faciliti el màxim la comunicació entre les persones.

    Apunts de música


    Què és la música?

    Una definició difícil de donar, encara que podem dir que és l’art dels sons ordenats o bé, la música són  els sons humanament organitzats. Encara que en aquesta última hi ha experts que no estan d’acord , ja que, animals com els ocells també fan sons.

    Així doncs, podem dir que, amb qualsevol so es pot fer música.

    Quan un nen per primera vegada agafa algun element i intenta picar però sense cap mena d’intenció, llavors, no podem dir que és música, sinó una acció  molt pròpia dels infants, explorar.
    Una resposta molt complicada és si so i soroll són el mateix. I exactament no ho són, ja que el soroll és el so que a un el molesta .
    El so ens informa més enllà del camp visual i forma part de la historia, una vibració de l’aire en moviment.

    DE LES QUALITATS DEL SO ALS ELEMENTS INTERNS DE LA MÚSICA.

    -          La DURADA, depèn del temps que romàn el so a la nostra orella. Si dura més:llarg
                  I si dura menys: curt
    i.         El RITME és l’ordenació en el temps de diferents durades a partir d’una pulsació interna.




    -         L'ALTURA, depèn del nombre de vibracions per segon (freqüència). Més alta: AGUT
    I més baixa :GREU
    ii.       La MELODIA és un seguit de notes de diferents altures que formen una frase musical i l’ HARMONIA  és l’art de combinar més d’una melodia alhora.

    La INTENSITAT, depèn de l’amplitud de l’ona sonora. Més gran: ample- fort i més petita: estreta- fluix.

    iii.      La DINÀMICA és aquell element que defineix els canvis d’intensitat que es produeixen en una peça. f--> fort
     p-->piano(fluix)

    El TIMBRE, depèn del material que vibra i de la tècnica que s’utilitza per a fer-lo vibrar.

    iv.     La INSTRUMENTACIÓ, és l’art de combinar els diferents instruments.  Famílies: aeròfons, cordòfons, idiòfons i membranòfons. La veu humana també és un instrument.

    Interactivitat

    Edu3.cat 





    ·        
    Els ordinadors han passat de ser màquines per a realitzar càlculs a ser màquines per a comunicar-nos, inclús es pot arribar a dir que són imprescindibles a les nostres vides.
    Es crea hipermèdia, que a més de text (hipertext) també trobem sons, imatges i animacions.
       Un grup d’investigadors juntament amb Dugles van crear el ratolí, és a dir, un dispositiu d’anada i tornada interactiva amb l’ordinador a base de grafismes i símbols visuals. També van sorgir als anys 90 amb el CD-ROM, els programes interactius, encapçalats per els videojocs, que han esdevingut com un gran entreteniment.
     La interacció en el present és vital per a poder comunicar-nos. Mitjançant les xarxes socials és possible fer-ho indistintament a qualsevol indret del món. La clau està a l’ interfície, és a dir, el conjunt de grafismes i d'opcions que fan possible el diàleg entre la persona i l'ordinador.

    Presentació del meu bloc

    Benvolguts i benvolgudes al meu bloc, deixa'm pensar . Vaig escollir aquest nom perquè crec que és molt important saber pensar ahora de contestar o de dir qualsevol cosa.
    Aquest bloc està fet amb la intenció de poder publicar els meus interessos, com apunts, cançons i exercicis diàriament i així poder anar al dia en les matèries i ajudar als meus companys al màxim possible.
    En aquest moment estic estudiant primer curs del grau d’educació infantil a la universitat Ramon Llull i encara que no he tingut l’oportunitat de treballar a una escola, si he pogut fer de mainadera i donar classes particulars i, la veritat,  ha estat una experiència que tornaria a repetir.
    Animo a tota aquella gent que no té un bloc a fer-se’n un, ja que és una eina no tan sols d’estudi,  sinó també d’expressió.
     Així doncs, ànim i espero que us agradi!